Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amy Winehouse voert albumlijst weer aan

Amy Winehouse voert voor de tweede keer dit jaar de Album Top 100 aan. Het postuum verschenen Lioness: Hidden Treasures komt binnen op nummer 1.

Amy Winehouse voert voor de tweede keer dit jaar de Album Top 100 aan. Winehouses postuum verschenen plaat Lioness: Hidden Treasures komt deze week binnen aan de top van de albumlijst. Na haar dood veroverde Winehouse de top van de lijst met haar tweede album Back to Black.

De compilatieplaat Lioness: Hidden Treasures verscheen vorige week vrijdag in Nederland. Op het schijfje staan twee nieuwe nummers van de in juli overleden zangeres, de overige tracks zijn andere versies van bekende singles. Het album verovert de nummer 1-positie op Nick & Simon, die de lijst vorige week aanvoerden met de registratie van hun Symphonica in Rosso-concerten.

De Volendammers moeten deze week genoegen nemen met de derde plek. Adeles Live at the Royal Albert Hall eindigde net achter Winehouse op de tweede positie. Eerder deze week verbrak Adele in haar thuisland Groot-Brittannië het verkooprecord van Winehouse. Haar tweede album 21 ging 3,4 miljoen keer over de toonbank en is daarmee de best verkochte Britse plaat van de 21e eeuw. In Nederland zijn inmiddels ruim vierhonderdduizend exemplaren verkocht.

In de Single Top 100 zwaait Gers Pardoel weer de scepter. Zijn Ik Neem Je Mee, dat dit najaar al drie weken op nummer 1 stond, stoot Skinny Love van Birdy van de troon. De 15-jarige Britse zangeres staat deze week op de tweede plek, vlak voor Somebody That I Used to Know van Gotye ft. Kimbra.

[Novum]