Zoek
Sluit dit zoekvak.

Claudia de Breij moet ‘even braak liggen’

Claudia de Breij heeft haar toer in het voorjaar afgezegd om bij te komen van een heftig jaar. “Ik moet even braak liggen nu”, vertelt de cabaretière.

Claudia de Breij heeft haar toer in het voorjaar afgezegd om bij te komen van een heftig jaar. “Ik moet even braak liggen nu”, vertelt de cabaretière. Ze maakte vorige week bekend haar tournee anderhalf jaar uit te stellen.

Het afgelopen jaar zag De Breij haar huwelijk stranden, vond ze een nieuwe liefde en verhuisde ze twee keer. “Ik voel me nu niet in de positie om de wereld te vertellen hoe het zit”, vertelt ze aan De Telegraaf.

De cabaretière twijfelde al een tijdje of ze de toer moest doorzetten. “Ik ben altijd aan het toeren geweest, vanaf mijn 23e, zonder ooit een seizoen over te slaan.” Maar de 36-jarige De Breij, moeder van zoon Bing, besloot in de eerste plaats voor haar gezin te leven.

De Breij vindt het vervelend voor mensen die een kaartje hebben gekocht dat de toer niet doorgaat. De toer was uitverkocht. “Ik heb hard moeten vechten om te komen waar ik nu ben, dus ik ben zo dankbaar dat de mensen willen komen kijken. Dat is een enorm dilemma, dat ik het publiek nu teleurstel.”

Om reacties van de theaterdirecteuren maakt ze zich geen zorgen. “Als ze zeggen: nu zijn wij de dupe van jouw privéleven, dan wil ik zeggen: je vreet ook al vijftien jaar van mijn privéleven.”

De Breij denkt niet dat ze helemaal stil kan blijven zitten. “Ik kan niet zonder de jongens vande band. Dus ik denk dat we een nieuwe plaat gaan maken.”

[Novum]