Search
Close this search box.

Jeremy Renner neemt Mission: Impossible niet over

Jeremy Renner is niet van plan de Mission: Impossible filmreeks over te nemen van hoofdrolspeler Tom Cruise. “Er is niets van waar, niemand neemt iets over.”

Jeremy Renner is absoluut niet van plan de Mission: Impossible filmreeks over te nemen van hoofdrolspeler Tom Cruise. “Ik heb die geruchten ook gehoord”, zegt de acteur tegen persdienst Reuters. “Er is echter niets van waar, niemand neemt iets over.”

Renner legt uit waarom hij denkt dat Cruise voorlopig de fakkel niet overdraagt. “Tom heeft enorm veel plezier in zijn werk, dat is echt aanstekelijk”, zegt de 40-jarige acteur over de negen jaar oudere Cruise. “Hij heeft een welhaast onbeperkte energie, het lijkt wel of hij 48 uur per dag heeft in plaats van 24.”

Renner maakt in Mission: Impossible – Ghost Protocol, het vierde deel in de reeks, zijn debuut als de nerveuze analist Brandt. Het team van geheim agenten, waar Cruise’s Ethan Hunt de leider van is, wordt door de Amerikaanse overheid opgedoekt wegens verdenking van het opblazen van het Kremlin. Dan moet Brandt ineens ook fysiek aan de bak om hun onschuld te bewijzen.

Ook de kritiek dat Renner de Bourne-filmreeks van Matt Damon zou hebben overgenomen in de actiefilm The Bourne Legacy, wil hij iets nuanceren. “Ik neem niets over van Matt Damon, het is een heel ander verhaal. Ik speel niet Jason Bourne, en het verhaal is voor het eerst niet gebaseerd op de boeken.”

Mission: Impossible – Ghost Protocol draait volop in de Nederlandse bioscopen en was de afgelopen week wereldwijd een van de best lopende films. The Bourne Legacy verschijnt op 13 september in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]