Search
Close this search box.

Kane verandert weer van samenstelling

Kane gaat verder in een nieuwe bezetting. Joost, Nico en Ivo gaan hun eigen weg. “Het is tijd om elkaar los te laten”, laat frontman Dinand Woesthoff weten.

Kane gaat verder in een nieuwe bezetting. Drummer Joost, toetsenist Nico en bassist Ivo gaan komend jaar hun eigen weg. “Het is tijd om elkaar los te laten”, schrijft frontman Dinand Woesthoff op de website van de Haagse rockband. Het is niet de eerste keer dat Kane van samenstelling wisselt. In april, de start van het nieuwe festivalseizoen, moet de nieuwe bezetting rond zijn.

De heren van Kane bespreken aan het eind van elk jaar hun plannen voor het nieuwe jaar. Dit keer is daaruit gekomen dat ‘2012 een ander jaar gaat zijn’. “Dennis, Robin en ik slaan voor de zesde Kane-plaat een andere weg in”, schrijft Woesthoff. “Joost gaat onder anderen een druk jaar in met zijn New Cool Collective. Nico start een intieme theatertour met Angela Groothuizen en Ivo focust zich meer op zijn Herman Brood Academie.”

Verschillende bandleden vertrokken door de jaren heen, niet altijd op een gemoedelijke manier. Nu wordt er echter gebroken met die ‘zorgvuldig opgebouwde Kane-traditie’ en vindt er geen ‘moord en doodslag’ plaats.

De heren treden volgende maand nog samen op tijdens De Vrienden van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy.

[Novum]