Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leeftijdsgrens New Kids omhoog door geweld

Kijkwijzer heeft de film New Kids Nitro op het laatste moment opgeschroefd van 12 naar 16 jaar en ouder. In de film komen afgehakte ledematen en zombies voor.

Kijkwijzer heeft de film New Kids Nitro op het laatste moment opgeschroefd van 12 naar 16 jaar en ouder. De leeftijdsgrens is aangepast omdat in de film afgehakte ledematen en zombies voorkomen, bevestigt een woordvoerder van Benelux Film Distributors.

New Kids Nitro was tot vrijdag goedgekeurd voor kinderen vanaf 12 jaar. De komische film over overjarige hangjongeren uit Brabant was nog niet af en kon pas op het laatste moment worden gekeurd.

In New Kids Turbo, de eerste film van de tv-serie, zat beduidend minder bloed. Naar aanleiding daarvan werd Nitro ook op 12 jaar en ouder geschat. Kinderen jonger dan 16 die voor vrijdag kaartjes hebben gereserveerd voor de film, krijgen hun geld terug.

In New Kids Nitro gaan de vijf Brabantse hangjongeren de strijd aan tegen zombies uit Friesland. “De filmkeuring is naar 16 jaar, omdat de film grover is dan we aanvankelijk dachten”, aldus de woordvoerder van de distibuteur. De film draait vanaf donderdag in de bioscopen.

[Novum]