Search
Close this search box.

Autocuegrappen zwaar voor Harm Edens

Harm Edens vindt het moeilijk dat mensen denken dat hij grappig is, omdat hij bij Dit Was Het Nieuws de grappen uit zijn mouw schudt. Hij leest ze alleen voor.

Harm Edens vindt het moeilijk dat mensen denken dat hij grappig is, omdat hij tijdens Dit Was Het Nieuws de grappen uit zijn mouw schudt. Hij leest ze echter alleen voor, benadrukt hij zaterdag in de Volkskrant.

“Mensen denken dat ik grappig ben, omdat ik de beste grappen van een goed team voorlees”, zegt Edens. “Autocue en humor hebben weinig met elkaar te maken, behalve in het geval van Dit Was Het Nieuws.” Toch put hij troost uit het feit dat hij jarenlang komedies heeft geschreven. “Daardoor weet ik dat ik ook goede grappen kan schrijven.”

Overigens vindt Edens de meest normale situaties vreselijk grappig. Zo zat hij laatst hikkend van het lachen voor de televisie toen hij een aflevering van Uit de Kast van Arie Boomsma zag. “Een paard van een nicht vertelt dat hij homo is. De moeder vertrekt geen spier. Ze blijft het eten op haar bord maar doorzagen met haar mes, minutenlang”, legt hij uit. “Dan zit ik met tranen in mijn ogen. Dat is komedie.”

[Novum]