Search
Close this search box.

George Lucas wil geen blockbusters meer maken

George Lucas heeft het gehad met Hollywood. “Ik ga met pensioen”, zegt de Star Wars-bedenker in een interview met de Amerikaanse krant The New York Times.

George Lucas heeft het gehad met Hollywood. “Ik ga met pensioen”, zegt de Star Wars-bedenker in een interview met de Amerikaanse krant The New York Times. “Ik laat deze wereld achter me, deze business en al dit gedoe.” De regisseur wil zich richten op filmhuisfilms.

Lucas heeft veel kritiek gekregen van Star Wars-fans die teleurgesteld zijn in de heruitgave van de sciencefictionreeks. Daarin heeft Lucas enkele beroemde scènes aangepast. “Het is mijn film, met mijn naam erop, dat betekent dat ik het heb gedaan op mijn manier, zoals ik het wil.” Lucas is klaar met de klagende fans. “Waarom zou ik nog een film maken als iedereen alleen maar tegen me schreeuwt en zegt dat ik een vreselijk persoon ben?”

De 67-jarige Lucas is al sinds de jaren tachtig bezig een film over een groep zwarte Amerikaanse piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog van de grond te krijgen. In 2009 gingen de opnamen van Red Tails van start, maar Lucas heeft veel moeite gehad met het vinden van een distributeur. De film met Cuba Gooding Jr. en Terrence Howard wordt dit jaar uitgebracht en wordt zijn laatste grote filmproject.

Lucas geeft ook aan dat de scène uit Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull waarin Harrison Ford in een koelkast kruipt om een nucleaire ramp te overleven, zijn idee was. Regisseur Steven Spielberg zei in een interview dat de gehate scène uit zijn koker kwam, maar dat trekt Lucas nu recht. “Dat is niet waar, hij probeert me te beschermen.” Volgens Lucas zette Spielberg juist vraagtekens bij die scène, maar trok hij hem over de streep.

De filmmaker wil zich storten op kleine, meer persoonlijke films. “Als hij daarmee klaar is, heeft hij alles gedaan wat hij wilde doen”, zegt zijn zakenpartner Rick McCallum. “Dan heeft hij zijn taken als man en als filmmaker volbracht.”

[Novum]