Zoek
Sluit dit zoekvak.

Keith Bakker nog tot februari achter tralies

Keith Bakker zit voorlopig nog in voorarrest. De verslavingsgoeroe moet in ieder geval nog tot 9 februari brommen, dan komt zijn zaak weer voor.

Keith Bakker zit voorlopig nog in voorarrest. De verslavingsgoeroe moet in ieder geval nog tot 9 februari brommen. De Amsterdamse rechtbank besloot vrijdag de zaak tegen Bakker tot die datum aan te houden, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Bakker wordt verdacht van seksueel misbruik van negen ex-patiënten.

Verhalen dat Bakker seksuele handelingen verrichte met zijn cliënten doken in december 2010 voor het eerst op. Bakker heeft toegegeven dat hij met een dame ‘bepaalde seksuele grenzen’ heeft overschreden, maar ontkent dat hij seks heeft gehad met patiënten.

De afkickdeskundige meldde zich in april bij de Amsterdamse politie. Sindsdien zit hij in voorarrest. In februari staat wederom een pro-formazitting gepland. De inhoudelijke behandeling vindt eind maart plaats. Daarvoor heeft de rechtbank drie dagen uitgetrokken, te beginnen op 23 maart.

[Novum]