Search
Close this search box.

Pirates-regisseur verfilmt sprookjesmusical

Rob Marshall gaat Into the Woods verfilmen. De Broadwaymusical combineert verhaallijnen van meerdere sprookjes zoals Roodkapje, Assepoester en Raponsje.

Rob Marshall gaat de Broadwaymusical Into the Woods verfilmen voor producent Disney. Hij werkte eerder met de producent samen aan de vierde Pirates of the Caribbean-film. Into the Woods combineert de verhaallijnen van meerdere sprookjes zoals Roodkapje, Assepoester en Raponsje en gaat over een bakker die met zijn vrouw een gezin wil stichten.

Musicals zijn voor de 51-jarige Marshall zeer bekend terrein. Zo werd hij zesmaal genomineerd voor een Tony Award en won hij vier Emmy’s. Hij maakte in 2002 de verfilming van de musicalklassieker Chicago, die hem een Oscarnominatie voor beste regie opleverde, en in 2009 de musicalfilm Nine.

Marshall kreeg het idee voor de verfilming toen hij bezig was met de montage van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, die hij ook voor Disney maakte. “Ik heb met Disney besproken waar het verhaal precies voor staat”, zegt Marshall tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. “Het gaat vooral over familie en is daarmee eigenlijk nog altijd actueel.”

Wanneer de film uitkomt is nog onduidelijk. “Disney was zeer bereid me alle ruimte geven”, zegt Marshall. Wellicht dat de wereldwijde opbrengst van een miljard dollar van de Pirates-film hiermee te maken heeft.

Stephen Sondheim, die de liedjes voor de musical schreef, gaat waarschijnlijk enkele nieuwe schrijven voor de verfilming. “Hij is geniaal als het om muziek schrijven gaat”, zegt Marshall over Sondheim. “Maar zijn grote kracht is dat hij alle aspecten van het theater, zoals het verhaal, de muziek, en de productie, snapt.”

[Novum]