Search
Close this search box.

Televisies met ingebouwde spelcomputer in aantocht

Een serie nieuwe televisies van het Koreaanse bedrijf LG wordt uitgerust met een ingebouwde spelcomputer. De televisies maken gebruik van een internetservice.

Een serie nieuwe televisies van het Koreaanse bedrijf LG wordt uitgerust met een ingebouwde spelcomputer. Dat heeft LG dinsdag bekendgemaakt tijdens de Consumer Electronic Show in Las Vegas. De televisies maken gebruik van Gaikai, een internetservice die alleen de beelden van spellen naar de gebruiker stuurt.

Alle spellen die gespeeld worden, worden geladen op de servers van Gaikai. Die ‘cloudservice’ is ook beschikbaar voor bijvoorbeeld de pc. Hierdoor is het mogelijk de nieuwste spellen op oude apparatuur te spelen en is een nieuwe, dure computer dus niet vereist. Gaikai wordt vanaf dit jaar ingebouwd in onder meer Cinema 3D SmartTV’s van LG.

Tot op heden konden alleen spellen als Angry Birds of andere smartphone-spellen direct via internet gespeeld worden op een televisie. Door Gaikai te integreren, kunnen televisiebezitters grote games spelen, zoals het voetbalspel FIFA 12, het rollenspel The Witcher 2 en het schietspel Crysis 2.

[Novum]