Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Help wint bij SAG Awards

The Help is zondag als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Screen Actors Guild Awards. Het drama won drie prijzen, waaronder die voor beste cast.

(Novum/AP) – The Help is zondag als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards. Het drama over de rassenstrijd, dat zich afspeelt in Mississippi in de jaren zestig, won drie prijzen, waaronder die voor beste cast.

Actrice Viola Davis werd bekroond voor haar hoofdrol in de film en Octavia Spencer kreeg de award voor beste bijrol in The Help. Jean Dujardin werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in de stomme film The Artist. Hij versloeg daarmee onder anderen George Clooney en Brad Pitt. De 82-jarige Christopher Plummer kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol vanwege zijn rol in Beginners.

Op televisiegebied viel Modern Family in de prijzen vanwege de beste cast en werd Alec Baldwin uitgeroepen tot beste acteur vanwege zijn rol in 30 Rock. De award voor beste actrice in een tv-serie ging naar de 90-jarige Betty White, die in Hot in Cleveland speelt.

De SAG Awards zijn film- en televisieprijzen, die worden uitgedeeld door acteursvakbond Screen Actors Guild. De prijzen zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars. Alle vier de acteurs die vorig jaar een SAG Award wonnen, namen later een Oscar mee naar huis.

[Novum]