Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Toekomst Beeld en Geluid Awards onzeker’

De toekomst van de Beeld en Geluid Awards staat op losse schroeven. In tegenstelling tot RTL en SBS wil de NPO de uitreiking niet meer financieel ondersteunen.

De toekomst van de Beeld en Geluid Awards staat op losse schroeven. In tegenstelling tot RTL en SBS wil de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de uitreiking ook in de toekomst niet meer financieel ondersteunen, zegt directeur van Beeld en Geluid Jan Müller woensdag in omroepvakblad Broadcast Magazine.

“Vanwege de bezuinigingen had de NPO dit jaar geen budget om ons te steunen. En die steun is wel hard nodig, want zonder geld geen Beeld en Geluid Awards”, aldus Müller. “Je moet alles bij elkaar qua kosten toch denken aan een ’ton plus’.”

De televisievakprijzen konden eerder deze week toch worden uitgereikt dankzij enkele andere geldschieters. “Maar het is natuurlijk de vraag of dat blijft voortduren”, zegt Müller.

De vakprijzen worden sinds 2007 uitgereikt. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid redde toen de Gouden Beelden van de ondergang en doopte die om in de Beeld en Geluid Awards. Bij de uitreiking afgelopen maandag was The Voice of Holland de grote winnaar. De talentenjacht ging ervandoor met de prijzen voor beste amusement en beste inzet van verschillende media.

[Novum]