Search
Close this search box.

Van der Laan wil 538-feest in 2013 bij Arena

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan wil het Radio 538-feest in 2013 laten plaatsvinden bij de Arena. Dat ligt buiten het centrum en is goed bereikbaar.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wil dat het Koninginnedagfeest van Radio 538 volgend jaar plaatsvindt bij de Amsterdam Arena. Dat heeft hij woensdag laten weten. De Arenaboulevard ligt buiten het centrum maar is via het naastgelegen station Amsterdam Bijlmer Arena goed bereikbaar, aldus de burgemeester.

Omdat de radiozender en de gemeente geen overeenstemming konden bereiken over de opzet van het evenement bij de RAI gaat het feest dit jaar niet door, zo werd maandag bekend. De zender kon niet garanderen dat het maximale aantal bezoekers bij deze alternatieve locatie niet werd overschreden.

De gemeente wil het centrum van de hoofdstad op Koninginnedag ontlasten en wil daarom af van het feest van Radio 538, dat de afgelopen jaren op het Museumplein plaatsvond. Dat trok driehonderdduizend bezoekers. De gemeente wil het aantal bezoekers van de binnenstad op 30 april terugdringen tot zestigduizend.

[Novum]