Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vliegende start Vrienden van Amstel Live 2012

Vrijdag ging een nieuwe reeks Vrienden van Amstel Live van start. Tienduizenden mensen waren getuige van het muziekspektakel in Ahoy in Rotterdam.

Ooit begonnen als een avond waarop een handjevol artiesten een paar nummertjes zongen, nu een show waar monden van open vallen: Vrienden van Amstel Live. Tienduizenden mensen waren vrijdag aanwezig op de eerste avond van een nieuwe reeks van het muziekspektakel in Ahoy in Rotterdam.

Het concert werd geopend op spectaculaire wijze. Danser Timor Steffens (So You Think You Can Dance) gaf een optreden waarbij het enorme decor als verlengstuk van zijn lichaam diende. Tijd om bij te komen van de grootse opening was er niet, want de optredens op de twee podia aan weerszijden van de zaal vloeiden moeiteloos in elkaar over.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven, samen bekend als Jurk!, maakten hun Vrienden van Amstel Live-debuut. Van Koningsbrugge durfde het ook nog eens aan om Marco Borsato’s plaats in te nemen voor het duet Wereld Zonder Jou met Trijntje Oosterhuis. Laatstgenoemde stak op haar beurt een nummer van Doe Maar in een nieuw jasje met rapduo The Opposites.

Xander de Buisonjé, die de avond aan elkaar praatte, bracht zijn hit Afscheid ten gehore met Glennis Grace. Het nummer werd vorig jaar door de zangeres onder handen genomen en was opnieuw een hit. Waylon sprong op het podium bij Racoon, waarna Acda en de Munnik enkele ‘golden oldies’ ten gehore brachten en Guus Meeuwis met zijn meezingers het bier door de zaal liet vliegen.

Golden Earring, Doe Maar, Kane, Carice van Houten, ze waren er allemaal. Een verzameling van de beste artiesten die ons land te bieden heeft en een onmiskenbare berg gezelligheid maakt van de Vrienden van Amstel een aaneenschakeling van onvergetelijke muziekmomenten.

[Novum]