Search
Close this search box.

Maleisië verbiedt show Badu vanwege Allah-tattoo

Een optreden van Erykah Badu in Maleisië gaat niet door. Een foto van Badu met een Allah-tekst op haar lichaam stuitte op kritiek van de moslimgemeenschap.

(Novum/AP) – Een gepland optreden van Erykah Badu in Maleisië gaat niet door nu een foto is verschenen van de zangeres met een Allah-tekst op haar lichaam. De afbeelding stuitte op felle kritiek van de conservatieve moslimgemeenschap in het land.

In de grootste Engeltalige krant van Maleisië verscheen maandag een foto van de 41-jarige Badu met het Arabische woord voor Allah op haar schouders. Waarschijnlijk betreft het geen permanente, maar een tijdelijke tatoeage. Badu zou woensdag optreden in Kuala Lumpur.

Een regeringscommissie die toezicht houdt op concerten besloot de show te verbieden. Volgens de commissie heeft Badu geen rekening gehouden met de ‘religieuze gevoeligheden’ van moslims door te poseren met de tatoeages. De Amerikaanse zangeres, die al in het land was, is volgens de organisator van het concert ‘bezorgd en verbijsterd’.

Het voor eerst sinds enkele jaren dat een concert van een westerse artiest wordt verboden. In 2007 werd een show van Beyoncé geannuleerd en daarvoor kregen onder anderen Avril Lavigne en Gwen Stefani te maken met protesten van conservatieve moslims. Ze besloten toen een verhullende outfit te dragen.

In Maleisië zijn vrouwelijke artiesten verplicht zich van schouders tot knieën te bedekken.

[Novum]