Search
Close this search box.

Sterren brengen eerbetoon aan Paul McCartney

Talloze sterren hebben vrijdag in Los Angeles een eerbetoon gebracht aan Paul McCartney. De ex-Beatle werd uitgeroepen tot MusiCares Person of the Year.

Talloze sterren hebben vrijdag in Los Angeles een eerbetoon gebracht aan Paul McCartney. De 69-jarige ex-Beatle werd uitgeroepen tot MusiCares Person of the Year, wegens zijn bijdrage aan de muziek en zijn werk voor goede doelen. Onder anderen Coldplay, Katy Perry, Alicia Keys, Neil Young en Foo Fighters waren van de partij.

De avond bevatte een groot aantal optredens. Zo werden The Beatles’ We Can Work It Out en Hey Jude ten gehore gebracht door respectievelijk Coldplay en Katy Perry. Alicia Keys stak Blackbird in een nieuw jasje. “Ik vind het geweldig om hier te zijn”, zei McCartney. “Het is fantastisch om al deze fantastische artiesten mijn nummers te horen zingen.”

Ook de ex-Beatle zelf klom op het podium. Hij ging in duet met onder anderen Dave Grohl van de Foo Fighters, toegejuichd door toeschouwers als Tom Hanks, Yoko Ono, David Crosby en Rosanna Arquette.

De MusiCares Person of the Year is een initiatief van de organisatie achter de Grammy Awards, die met het evenement het Grammy-weekend heeft afgetrapt. De komende twee dagen worden de belangrijkste muziekprijzen uitgereikt.

[Novum]