Search
Close this search box.

Susan Sarandon maakt zich sterk voor tafeltennis

Susan Sarandon heeft bijna een ton gedoneerd om kinderen aan het tafeltennissen te krijgen. Ze steunt een project om de sport populair te maken onder leerlingen

Susan Sarandon heeft bijna honderdduizend dollar weggegeven om kinderen aan het tafeltennissen te krijgen. De gemeente van New York heeft een schoolprogramma opgezet om de sport populair te maken onder leerlingen. De actrice, een groot aanhanger van ‘pingpong’, laat met de donatie haar genoegen blijken over het initiatief.

“Pingpong neemt spanning weg en houdt je scherp, dus het is geweldig voor kinderen die zich niet kunnen concentreren en daarin oefening nodig hebben”, zegt ze in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Sarandon, mede-oprichter van de Manhattanse tafeltennisclub Spin, doneerde zelf 98.500 dollar. De club droeg nog eens vijfduizend dollar bij.

Het geld wordt gebruikt voor het bekostigen van materiaal en coaches. De 65-jarige Thelma & Louise-actrice heeft goede hoop dat het programma zijn vruchten afwerpt. “Het zou geweldig zijn als het werkt in New York, zodat we er echt mee aan de slag kunnen gaan en aan andere steden laten zien hoe makkelijk het is.”

[Novum]