Zoek
Sluit dit zoekvak.

Babette van Veen is telefoonjunk

Babette van Veen kan niet zonder haar telefoon. “Ik zit de hele dag op Twitter en Facebook en ik sms en mail.” Ze is volledig verslaafd aan haar mobieltje.

Babette van Veen kan niet zonder haar telefoon. “Ik zit de hele dag op Twitter en Facebook en ik sms en mail”, vertelt de actrice aan Novum Nieuws. Van Veen is naar eigen zeggen volledig verslaafd aan haar mobieltje. “Ik ben een junk.”

Haar kinderen zijn niet blij met de onafscheidelijke band tussen Babette en haar smartphone. “Ik heb ook echt ruzie met mijn kinderen, ze vinden dat ik mijn computer en telefoon meer zie dan dat ik hen zie.”

Dat de actrice voor haar deelname aan het SBS 6-programma De Schat van de Oranje haar telefoon in moest leveren viel haar dan ook niet mee. “Het was echt een klap dat ik hem uit moest zetten en in moest leveren.” Toch wende Van Veen aan het leven op een onbewoond eiland en maakte ze nieuwe vrienden. “De omgeving verving mijn verslaving.”

Hoewel de 43-jarige Van Veen geen last had van ontwenningsverschijnselen, viel ze thuis weer snel in haar oude patroon. De actrice heeft zich voorgenomen om haar telefoon wat vaker naast zich neer te leggen. “Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik drastisch moet minderen.”

Van Veen is vanaf vrijdag te zien in De Schat van de Oranje. In de realityshow zoeken bekende Nederlanders naar een schat van de VOC. De winnaar van de afvalrace verdient een prijs van 35 duizend euro. In de serie zijn onder anderen Emile Ratelband, Thomas Berge en Rob Geus te zien.

[Novum]