Search
Close this search box.

Leven van Yves Saint Laurent verfilmd

De Franse regisseur Jalil Lespert werkt aan een film over het leven van mode-ontwerper Yves Saint Laurent. Zijn vriend Pierre Bergé werkt mee aan de film.

De Franse regisseur Jalil Lespert werkt aan een film over het leven van modeontwerper Yves Saint Laurent. De vriend en zakenpartner van de couturier, Pierre Bergé, werkt mee aan de film, schrijft de Franse filmsite Allociné.

“Ik heb vaak voorgesteld om een film te maken over Yves en mij”, zegt Bergé in een reactie. De Franse zakenman heeft veel filmideeën afgekeurd, maar was onder de indruk van de 34-jarige Lespert. “Zijn gevoeligheid, enthousiasme en creatieve visie deden me inzien dat ik de regisseur had ontmoet.”

Lespert is van origine acteur en was te zien in films als Ressources Humaines en Ne le Dis � Personne. De Fransman maakte in 2007 zijn regiedebuut met 24 Mesures en leverde vorig jaar zijn tweede film Des Vents Contraires af.

Saint Laurent en Bergé ontmoetten elkaar in 1958. Twee jaar later richtten de twee samen het modehuis Yves Saint Laurent op. Bergé heeft nooit veel losgelaten over hun privéleven en de verslavingsproblemen van de modeontwerper. Pas toen Laurent in 2008 op 71-jarige leeftijd was overleden, kwam daar verandering in.

[Novum]