Zoek
Sluit dit zoekvak.

Danny Glover en Barry Levinson in Muhammad Ali-film

Danny Glover en Barry Levinson hebben rollen te pakken in de film Muhammad Ali’s Greatest Fight. Het drama gaat over de strijd tussen de bokser en de overheid.

Danny Glover en Barry Levinson hebben rollen te pakken in de film Muhammad Ali’s Greatest Fight. Het drama gaat over de strijd tussen de legendarische bokser en de Amerikaanse overheid nadat hij had geweigerd in dienst te gaan voor de oorlog in Vietnam.

Glover speelt rechter van het hooggerechtshof Thurgood Marshall, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Levinson vertolkt rechter Potter Stewart. Zij voegen zich bij een cast die reeds bestond uit onder anderen Frank Langella en Christopher Plummer. Wie Ali gaat spelen is nog niet bekend. Stephen Frears tekent voor de regie van Muhammad Ali’s Greatest Fight.

De 65-jarige Glover is vooral bekend van de Lethal Weapon-films en The Color Purple. De 69-jarige Levinson maakte vooral naam met zijn werk als regisseur, waaronder de Oscarwinnende films Rain Man en Bugsy. Hij stond echter ook regelmatig voor de camera. Muhammad Ali’s Greatest Fight wordt gemaakt voor de betaalzender HBO.

[Novum]