Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emma Thompson in beeld voor Mary Poppins-film

Emma Thompson heeft interesse in de hoofdrol in de film Saving Mr. Banks. Ze wil graag de rol van P.L. Travers spelen, die het boek Mary Poppins schreef.

Emma Thompson heeft interesse in de hoofdrol in de film Saving Mr. Banks. De Britse actrice wil graag de rol van P.L. Travers spelen, die het boek Mary Poppins schreef. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Meryl Streep was eerst in beeld voor de rol van Travers. Dat lijkt niet door te gaan, nu de 52-jarige Thompson officieel in onderhandelingen is voor de filmrol. Saving Mr. Banks gaat over de relatie tussen de Australische Travers en Walt Disney, die haar boek graag wilde verfilmen. Tom Hanks is in beeld voor de rol van Disney.

De filmbaas heeft veertien jaar moeten smeken om de filmrechten, want de schrijfster had grote moeite om haar verhaal uit handen te geven. Haar boek was een ode aan haar vader, die stierf toen zij 7 jaar oud was. Mr Banks is de vader van het gezin waarvan Mary Poppins de kinderjuffrouw was. Travers was uiteindelijk niet tevreden met het eindresultaat, waarvoor de actrice Julie Andrews in 1965 een Oscar kreeg.

Wanneer Saving Mr. Banks in productie gaat, is nog niet bekend.

[Novum]