Search
Close this search box.

Kraftwerk komt binnenkort met nieuw album

De Duitse electroband Kraftwerk komt snel met een nieuwe plaat. “We zijn niet in slaap gevallen”, zegt leadzanger Ralf Hütter. “Er komt gauw een nieuw album.”

De Duitse electroband Kraftwerk komt snel met een nieuwe plaat. “We zijn niet in slaap gevallen”, zegt leadzanger Ralf Hütter tegen de Amerikaanse krant The New York Times. “Er komt gauw een nieuw album.”

De 65-jarige Hütter wil geen details over de nieuwe plaat geven, maar zegt dat de bandleden hard aan het werk zijn. “We werken nog steeds 168 uur per week, dat doen we al sinds we zijn begonnen in 1970.”

Volgens de zanger wil de band steeds weer iets nieuws en anders uitbrengen. “Kraftwerk is een levend organisme. Muziek is nooit klaar.” De Duitser wordt geïnspireerd door goed te luisteren naar geluiden die hij om zich heen hoort. “Ik leer van geluid en door naar clubs te gaan.”

Kraftwerk heeft tien studioplaten uitgebracht. Het laatste studioalbum, Tour de France Soundtracks, kwam uit in 2003. De band is bekend van nummers als Autobahn en The Model. Ook gebruikte Coldplay in zijn single Talk een sample van Kraftwerks liedje Computer Love.

[Novum]