Search
Close this search box.

Prof noemt Barbie rolmodel voor zwangere vrouwen

Barbie is een goed voorbeeld voor zwangere vrouwen. Dat vindt hoogleraar public health Guus Schrijvers. De realityster weigerde sigaretten en alcohol.

Barbie is een goed voorbeeld voor zwangere vrouwen. Dat vindt althans hoogleraar public health Guus Schrijvers van het UMC Utrecht. De realityster, die in verwachting is van een meisje, heeft ondanks aandringen van haar man sigaretten en alcohol geweigerd op haar bruiloft.

“Barbie is een geschenk uit de hemel voor zorgverleners in de preventie en verloskunde”, zegt Schrijvers tegen radiozender BNR. Volgens de hoogleraar werken rolmodellen beter dan voorlichting van professionals. “Je kunt ook feestvieren zonder alcohol. Ik ben blij dat het bij Barbie de goede kant op gaat.”

De 21-jarige realityster, die eigenlijk Samantha de Jong heet, trouwde op 1 april met haar Michael. De bruiloft was te zien in de reallifesoap Barbie’s Bruiloft, waarop een vervolg komt namelijk Barbie’s Baby. De realityserie draait om haar bevalling en eerste ervaringen als moeder.

[Novum]