Search
Close this search box.

Sylvia Hoeks speelt hoofdrol in film Oscarwinnaar

Sylvia Hoeks gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe film van Oscarwinnaar Giuseppe Tornatore. Geoffrey Rush en Donald Sutherland hebben ook rollen in de film.

Sylvia Hoeks gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe film van Oscarwinnaar Giuseppe Tornatore. Dat maakte haar persagent maandag bekend. De Hollywoodacteurs Geoffrey Rush en Donald Sutherland hebben ook rollen in The Best Offer. Tornatore won in 1990 de Oscar voor Beste Buitenlandse film voor Cinema Paradiso.

“Ik heb mezelf wel tien keer wakker geknepen”, zegt Hoeks in een reactie. “Toen bleek dat ik al wakker was, besefte ik het pas.” De 28-jarige actrice heeft veel zin in de internationale filmproductie. “Om te mogen werken tussen zoveel talent, betekent alles voor me. Ik geniet van ieder moment.”

Hoeks won zondag nog op het Festival International du Film Policier in Luik de prijs voor Beste Actrice voor haar rol in het misdaaddrama De Bende van Oss. De actrice is dit jaar nog te zien in de film Het Meisje en de Dood van Jos Stelling en de Duitse komedie Vatertage. Ze won in 1994 een Gouden Kalf voor haar rol in Duska, ook onder regie van Stelling.

Over de plot van The Best Offer is nog maar weinig bekend. Het personage van Hoeks heet Claire Ibbetson. Volgens de Europese filmsite Cineurope wordt het een ongewoon liefdesverhaal in Wenen over een wereld vol veilingen en luxehotels.

Componist Ennio Morricone maakt de muziek voor The Best Offer. De Italiaan werd in 2007 bekroond met een ere-Oscar voor zijn werk in films als The Good, The Bad and The Ugly en Once Upon a Time in America.

De opnamen van The Best Offer zijn al in volle gang in Wenen en het noorden van Italië. De film moet in 2013 in de bioscopen draaien.

[Novum]