Search
Close this search box.

Twilight-acteur steekt De Meeuw in modern jasje

Christian Camargo gaat een film maken van De Meeuw van Tsjechov. William Hurt, Jean Reno, Katie Holmes en Allison Janney zijn in onderhandelingen voor rollen

Christian Camargo gaat een moderne filmbewerking maken van het beroemde toneelstuk De Meeuw van Anton Tsjechov. De acteur werkt aan een topcast. Zo zijn William Hurt, Jean Reno, Katie Holmes en Allison Janney in onderhandeling voor rollen, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De 40-jarige Camargo, die onder meer in The Twilight-films, The Hurt Locker en tv-serie Dexter is te zien, schreef het scenario voor The Seagull en gaat met de film zijn regiedebuut maken. De opnamen staan gepland voor deze zomer.

Het verhaal speelt zich af in een landgoed in het noorden van de Verenigde Staten tijdens Memorial Day, waar een gezin een weekend bivakkeert. “Het scenario is mooi geschreven en bevat de humor, wanhoop en het verlangen waar Tsjechov zo beroemd om is”, zegt de producent van de film.

Het personage waar de 52-jarige Janney, bekend door haar rol als persvoorlichter in The West Wing, voor onderhandelt is de filmster Elizabeth, gebaseerd op het personage Arkadina uit De Meeuw. Hurt zou haar ziekelijke broer spelen en Holmes het buurmeisje dat graag actrice wil worden. De rest van de rolverdeling is nog niet bekend.

[Novum]