Search
Close this search box.

Carola Smit wil aandelen Shell lozen om olieramp

Carola Smit wil van haar Shell-aandelen af. De zangeres dreigt haar aandelenpakket van de hand te doen als Shell niet snel iets doet aan de olieramp in Nigeria.

Carola Smit wil van haar Shell-aandelen af. De zangeres, bekend van BZN, en haar man Herman Sier dreigen hun aandelenpakket ter waarde van 25 duizend euro van de hand te doen als Shell niet snel iets doet aan de olieramp in Nigeria.

“Wij dachten dat beleggen in Shell een verantwoorde investering in ons pensioen was”, legt de Volendamse uit. Na het zien van een campagne van Milieudefensie over de olieramp in de Nigerdelta stelde ze haar mening echter bij. “Ik kan het niet aan mezelf verantwoorden dat ik mijn oudedagsvoorziening opbouw over de ruggen van zo veel Nigerianen die moeten lijden onder Shell.”

Concreet willen Smit en haar man dat Shell het advies van het milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) opvolgt en een miljard dollar stort in een noodfonds. Het echtpaar is dinsdagochtend aanwezig bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell om hun eis kracht bij te zetten.

[Novum]