Search
Close this search box.

‘Werken met regisseur Wes Anderson is als kamperen’

Tilda Swinton en Bruce Willis vonden het niet zwaar om met regisseur Wes Anderson te werken. “Ik was blij dat ik me bij de familie kon voegen”, zegt Swinton.

Tilda Swinton, Bill Murray, Edward Norton en Bruce Willis vonden het niet zwaar om met regisseur Wes Anderson te werken. “Ik was blij dat ik me bij de familie kon voegen, het voelde als een kampeertripje”, zegt Swinton bij de persconferentie van Moonrise Kingdom, de openingsfilm van het filmfestival in Cannes.

Edward Norton benadrukt dat Anderson door de jaren heen een familie om zich heen heeft verzameld. “Het werken in zo’n hechte groep heeft altijd iets romantisch”, vertelt de acteur die in de komedie Moonrise Kingdom de leider van een scoutingclub speelt. “Wes heeft zo’n groep en iedereen wil daarbij horen”.

Norton vindt zijn rol overeenkomen met de manier waarop Anderson werkt. “Het lijkt wel een zomerkamp, waarover Wes de leiding heeft. Er zijn geen trailers en een ieder moet zijn eigen haar en make-up doen.” Zelfs Bruce Willis. “Ik vond het een bijzonder verfrissende ervaring.”

Bill Murray heeft in alle films van Anderson gespeeld en prijst dat hij zijn ‘familie’ blijft uitbreiden. “Tilda is een monsterlijk goede actrice, Bruce is een gekke filmster. Hij heeft echt een Die Hard-moment aan het einde van de film”, zegt Murray. “We hadden de ‘Muscles from Brussels’ kunnen vragen, maar dat was niet hetzelfde geweest”, aldus de acteur over Jean-Claude van Damme.

In Moonrise Kingdom worden twee jonge verkenners verliefd, waarop ze besluiten weg te lopen. In hun kleine dorpje ontstaat grote chaos en iedereen wordt opgetrommeld om de twee jonge tortelduifjes terug te vinden. Willis is te zien als politieagent, Swinton speelt de rol van jeugdzorgmedewerker en Murray speelt de vader van een van de kinderen.

Anderson heeft de film niet gebaseerd op zijn eigen leven, maar vertelt tijdens de persconferentie dat een paar scènes uit de film hem echt zijn overkomen. “Ik vond echt een folder op de koelkast over hoe om te gaan met een moeilijk kind en ik wist dat het om mij ging, hoewel ik ook broers heb.”

De film draait vanaf 31 mei in de Nederlandse bioscopen. Het filmfestival in Cannes duurt nog tot en met zondag 27 mei.

[Novum]