Search
Close this search box.

Ex-gitarist Fleetwood Mac (66) pleegt zelfmoord

Bob Welch is donderdag op 66-jarige leeftijd overleden. De voormalige gitarist van Fleetwood Mac bracht zichzelf om het leven door een schotwond in zijn borst.

(Novum/AP) – Bob Welch is donderdag op 66-jarige leeftijd overleden. De voormalige gitarist van Fleetwood Mac werd gevonden met een schotwond in zijn borst. De politie van Nashville vermoedt dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

De Amerikaanse Welch kampte naar verluidt de laatste tijd met gezondheidsproblemen. De politie laat weten dat de zanger een afscheidsbrief heeft achtergelaten.

Welch was van 1971 tot 1974 gitarist en zanger van de band Fleetwood Mac. Na zijn vertrek bleven John McVie en Mick Fleetwood over. Even later werd de groep versterkt door Stevie Nicks en Lindsey Buckingham.

Nadat hij Fleetwood Mac verliet, zette Welch de Britse rockgroep Paris op. Hij scoorde met deze band in de jaren zeventig hits als Sentimental Lady en Ebony Eyes.

Stevie Nicks laat weten de dood van Welch ‘verschrikkelijk’ te vinden. “Hij was een geweldige gitarist. Hij was grappig, lief en slim”, zegt de singer-songwriter. “Ik vind het heel erg voor zijn familie, en de familie van Fleetwood Mac. Zo verdrietig.”

[Novum]