Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jessie J aangeklaagd wegens plagiaat hit Domino

Jessie J is aangeklaagd omdat ze het liedje Domino niet zelf zou hebben bedacht. Will Loomis beweert dat delen afkomstig zijn van zijn lied Bright Red Chords.

Jessie J heeft een aanklacht aan haar broek hangen omdat ze het liedje Domino niet zelf zou hebben bedacht. Zanger Will Loomis beweert dat grote delen van haar hit afkomstig zijn van zijn nummer Bright Red Chords, uit 2008.

“Meneer Loomis heeft nooit toestemming gegeven om dit liedje te gebruiken”, laat de advocaat van de zanger weten aan het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard. “We kijken ernaar uit dat de rechter deze overtreding herstelt.”

In de aanklacht wordt onder meer ook platenmaatschappij Universal Music Group aangewezen als schuldige. Om zijn gelijk te bewijzen heeft Loomis op Youtube een video gezet, waarin delen van beide nummers achter elkaar zijn gezet.

De 24-jarige Jessie J, die eigenlijk Jessica Cornish heet, bracht Domino vorig jaar op single uit. Ze schreef het nummer met onder anderen de Zweedse muziekproducent Max Martin. Eerder scoorde de Britse zangeres hits met onder meer Price Tag en Nobody’s Perfect. In de Britse versie van The Voice zat Jessie J achter de jurydesk.

[Novum]