Search
Close this search box.

Louis Vuitton verliest rechtszaak The Hangover II

Modehuis Louis Vuitton heeft de rechtszaak over de schoudertas in The Hangover Part II verloren. Volgens de rechter zorgt de komedie niet voor verwarring.

Modehuis Louis Vuitton heeft de rechtszaak over de nagemaakte schoudertas in The Hangover Part II verloren. Volgens de rechter zorgt de komedie niet voor verwarring bij consumenten, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In The Hangover Part II draagt het personage van Zach Galifianakis een al dan niet echte Louis Vuitton-schoudertas bij zich. Hij vraagt in de scène om voorzichtig met de tas te doen omdat het om een ‘Lewis Vuitton’ gaat. Volgens het Franse tassenmerk promoot de komedie daarmee de zwarte handel, maar daar is de rechter het niet mee eens.

Het personage komt volgens de rechter nu snobistisch over omdat het publiek het modemerk Louis Vuitton kent en weet dat het een luxeartikel is. “Zijn opmerking is ook grappig omdat hij de Franse naam Louis uitspreekt als de Engelse Lewis en ironisch omdat hij de merknaam van zijn dure bezitting niet kan uitspreken”, legt de rechter uit.

[Novum]