Search
Close this search box.

The Artist-hond Uggie zet poot in Walk of Fame

Uggie, de hond uit de film The Artist, mag zijn pootafdruk in het cement zetten voor de deur van Grauman’s Chinese Theatre in Hollywood. Hij gaat met pensioen.

Uggie, de hond vooral bekend uit de film The Artist, mag zijn pootafdruk in het cement zetten voor de deur van het Grauman’s Chinese Theatre in Hollywood. De ceremonie is onderdeel van de afscheidstoer van Uggie, die met pensioen gaat. Dat schrijft Het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het trottoir van het theater staat vol met hand- en voetafdrukken van grote Hollywood-sterren, variërend van John Wayne tot Daniel Radcliffe en van Bob Hope tot Groucho Marx. Het is voor het eerst dat een dier zijn pootafdruk in het prestigieuze cement mag drukken.

Uggie was het afgelopen filmprijzenseizoen veelvuldig op rode lopers te zien. Ook won hij in februari een Golden Collar Award voor zijn rol in The Artist.

De jack russell wordt in een brandweerauto naar het evenement gebracht. Ook ontvangt hij een speciale taart van een meester-patissier in de vorm van een rode brandkraan. Een en ander valt samen met de dvd-release eind deze maand van The Artist.

[Novum]