Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schenking Sheen ‘enorm gewaardeerd’ door soldaten

Amerikaanse soldaten zijn Charlie Sheen dankbaar voor zijn recorddonatie aan USO. Hij gaf een miljoen dollar aan deze organisatie die hulp biedt aan soldaten.

Amerikaanse soldaten zijn Charlie Sheen dankbaar voor zijn recorddonatie aan USO, een organisatie die hulp biedt aan soldaten en hun families. De organisatie krijgt een miljoen dollar van de acteur. Dat bedrag kan nog oplopen, aangezien hij ook een procent van de winst van zijn comedyserie Anger Management schenkt.

“De USO wil Charlie Sheen bedanken voor zijn zeer gulle donatie van een miljoen dollar”, staat in een verklaring die valt te lezen op The Hollywood Reporter. Ook ‘zijn belangstelling voor ons werk’ en hulp voor ‘hen die zo veel hebben doorstaan’ worden op prijs gesteld. “Zijn steun wordt enorm gewaardeerd, vooral door onze gewonde strijders en hun families.”

Komiek en Sheens goede vriend Jeffrey Ross is trots op de actie van de acteur, die de laatste jaren vooral in het nieuws kwam vanwege zijn drank-, drugs- en seksavonturen. “Zo zie je maar dat onder al die hoeren een geweldige kerel schuilt”, grapt hij in de krant New York Daily News.

Sheens donatie is de grootste die USO ooit heeft ontvangen. “Het is voor mij een eer dat ik iets kan terugdoen aan de mannen en vrouwen van het leger die zo veel voor ons gedaan hebben”, meldt Sheen. De eerste 250 duizend dollar wordt later deze week overhandigd tijdens een besloten ceremonie.

[Novum]