Search
Close this search box.

Snow Patrol mag wel langer spelen in Hyde Park

Snow Patrol mag tot 01.00 uur spelen in het Londense Hyde Park. Vorige week werd een optreden van Bruce Springsteen nog afgekapt in verband met een avondklok.

Snow Patrol heeft toestemming gekregen om tot 01.00 uur te spelen in het Londense Hyde Park. Dat schrijft de BBC. Vorige week zaterdag werd een optreden van Bruce Springsteen in het park plotseling afgekapt. Concertorganisator Live Nation zette de microfoons uit in verband met de avondklok.

Snow Patrol treedt vrijdag op in het Britse park tijdens BT London Live, ter ere van de opening van de Olympische Spelen. Ook onder anderen Stereophonics en Paolo Nutini staan op het podium tijdens het evenement.

Normaal mogen concerten in Hyde Park uiterlijk tot 22.30 uur duren, Westminster Council noemt de eenmalige avondklok van 01.00 uur dan ook ‘uitzonderlijk’. “De show voor de opening van de Olympische Spelen is bijzonder en anders dan commerciële optredens.”

Het afgekapte optreden van Bruce Springsteen, die op het punt stond op te treden met Paul McCartney, zorgde voor behoorlijk wat ophef. Steven van Zandt, gitarist van Springsteens E Street Band, sprak schande van het incident. Ook de Londense burgemeester Boris Johnson uitte kritiek.

[Novum]