Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Windows 8 doodsteek voor gamen op pc’

De komst van Windows 8 is geen goede zaak voor de toekomst van gamen op de pc. Dat zei topman Gabe Newell van Valve tegenover techwebsite All Things Digital.

De komst van Windows 8 is geen goede zaak voor de toekomst van gamen op de pc. Dat zei topman Gabe Newell van gamebedrijf Valve volgens techwebsite All Things Digital tijdens de gamebeurs Casual Connect in Seattle. Volgens Newell is het besturingssysteem gesloten en te duur voor ontwikkelaars.

“Ik denk dat Windows 8 een catastrofe is voor iedereen die aan pc-games werkt”, zei Newell. Volgens de topman van Valve werkt Windows 8 niet alleen beperkend, maar vraagt Microsoft ook veel geld aan ontwikkelaars om een spel te kunnen maken. Newell ziet het besturingssysteem Linux als alternatief.

Valve is zelf ook niet vrij van kritiek. Gameontwikkelaar Markus Persson, de bedenker van het pc-spel Minecraft, zei tegenover het tijdschrift PC Gamer dat hij zich zorgen maakt over de positie van distributiekanaal Steam. “Het kan niet zo zijn dat een bedrijf dertig procent van de verkoop van elke pc-game opstrijkt”, vindt hij. Volgens hem moeten meer gameontwikkelaars hun spellen eigenhandig uitgeven.

[Novum]