Search
Close this search box.

Geen stress bij Keet! voor hoofdrol in musical

Keet! heeft er geen moeite mee om in de voetsporen van Chantal Janzen te treden. Keet! neemt vanaf september de rol van Glinda in Wicked over.

Keet! heeft er geen moeite mee om in de voetsporen van Chantal Janzen te treden. Janzen nam zondag afscheid van de rol van Glinda in de musical Wicked, en Keet! speelt de rol vanaf september. “Ik voel geen druk omdat ik Chantal Janzen opvolg”, zegt Keet! tegen Novum Nieuws. “Ik ken de rol al heel lang, ik heb inmiddels een goed beeld van Glinda.”

Keet!, die eigenlijk Yvonne Coldeweijer heet, leerde Wicked goed kennen toen ze in New York studeerde. “Ik heb zo veel Glinda’s gezien”, zegt de 25-jarige actrice. “Het is nu mijn doel een eigen draai aan de rol te geven. Je moet niet iemand anders nadoen, maar je eigen versie ervan maken. Anders wordt het raar en niet leuk.”

In nummers als Populair moet Keet! behoorlijk hoge noten halen in Wicked. “De hoge noten vind ik niet moeilijk, die passen van nature goed bij mij”, zegt Keet! Ze vindt het moeilijkste aan de rol om grappig te zijn. “De timing maakt het grappig. Je moet het grappige serieus nemen, en niet alleen maar leuk lopen doen.” Wicked is in september en oktober nog te zien in het Circustheater in Scheveningen.

Hoewel de zangeres een relatie heeft met de bekende zanger Ben Saunders, kunnen de twee genoeg tijd voor elkaar vrij maken. “Het maakt niet uit of je een relatie met een bekende man hebt of niet. Het is juist handig dat hij in hetzelfde vak zit, we hebben allebei onregelmatige werktijden. We kunnen goed plannen.”

Keet! kan nog geen keuze maken tussen televisie, muziek of musicals. “Ik hoop dat ik zowel tv, zingen als musical kan blijven doen”, zegt de blondine, die ondanks haar drukke schema ook Telekids blijft presenteren. “Chantal combineert het ook allemaal, dus het kan. Ik hoop dat ik nooit hoef te kiezen.”

[Novum]