Zoek
Sluit dit zoekvak.

Henny Huisman kan eindelijk lachen om ontslag

Henny Huisman koestert niet langer wrok na zijn ontslag bij RTL. “Laatst heb ik gemerkt dat ik er inmiddels om kan lachen”, zegt de presentator.

Henny Huisman koestert niet langer wrok na zijn ontslag bij RTL. “Laatst heb ik gemerkt dat ik er inmiddels om kan lachen”, vertelt de presentator, die tien jaar geleden de laan uit werd gestuurd, aan De Telegraaf.

“Ik heb de toenmalig directeur Leo van der Goot vervloekt, toen hij mij vertelde dat het voor mij ophield”, vertelt Henny. Onlangs liep Huisman tot zijn verbazing zijn oude baas weer tegen het lijf. “Ik was met vrienden bij een vliegshow op Texel. Daar werd het programma aan elkaar gepraat door iemand die dat zó goed deed”, herinnert Henny zich.

Zonder dat Huisman wist dat hij het over Van der Goot had, maakte hij tegenover zijn vrienden een compliment. “Toen ik later zag wie de microfoon vast had, kon ik mijn ogen niet geloven. Het was Leo! Natuurlijk schoot ik meteen in de lach, want wie had nou kunnen denken dat ik hem ooit op deze manier terug zou zien en hem een compliment zou maken. Ik in ieder geval niet.”

Huisman werkt momenteel aan een tragikomedie. “De moraal van het verhaal is dat dingen nog zo kunnen tegenvallen, er komt een keer dat je erom kunt lachen.” Daarmee heeft Henny naar eigen zeggen niet alleen in zijn werk, maar ook privé ervaring. “Er zijn periodes geweest dat ik me vreselijk vastklampte aan mensen waarvan ik dacht dat ze vrienden waren. Vervolgens verdwenen die uit mijn leven. Nu haal ik daar mijn schouders over op.”

[Novum]