Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olympische Spelen populair als computerspel

De Playstation 3-versie van het sportspel London 2012 is de verkooptoptien binnengekomen op de zesde plaats. Dat blijkt uit data van marktonderzoeksbureau GfK.

De Playstation 3-versie van het sportspel London 2012 is de verkooptoptien binnengekomen op de zesde plaats. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. De game over de Olympische Spelen in Londen, is ook voor andere spelcomputers verkrijgbaar in de winkel.

Voor Sega, de uitgever van het sportspel, is London 2012 een van de laatste spellen die het in de winkel zal verkopen. De uitgever heeft onder meer het kantoor van Sega Benelux in Amsterdam gesloten, en heeft besloten zich te richten op downloadbare spellen. Volgend jaar verschijnt nog wel het schietspel Aliens: Colonial Marines.

De nummer een van vorige week, Kingdom Hearts 3D voor de Nintendo 3DS, is weer verdwenen uit de top tien. Die plaats is overgenomen door Super Mario 3D Land. Het racespel Mario Kart 7 staat tweede, terwijl het schietspel Battlefield 3 voor de Playstation 3 een sprong heeft gemaakt van de tiende naar de derde plek.De volledige verkooptoptien van week 31: 01. Super Mario 3D Land (Nintendo 3DS) 02. Mario Kart 7 (Nintendo 3DS) 03. Battlefield 3 (Playstation 3) 04. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Playstation 3) 05. Battlefield 3 (pc) 06. London 2012 (Playstation 3) 07. Just Dance 3 (Nintendo Wii) 08. Max Payne 3 (Playstation 3) 09. Mario Tennis Open (Nintendo 3DS) 10. Skylanders: Spyro’s Adventure (Nintendo Wii)

[Novum]