Search
Close this search box.

Unforgiven wordt Japanse samoeraifilm

De western Unforgiven krijgt een Japanse remake. Ken Watanabe krijgt de rol die in de western door Clint Eastwood werd gespeeld. Zijn personage is een samoerai.

De western Unforgiven krijgt een Japanse remake. Ken Watanabe krijgt de rol die in de western door Clint Eastwood werd gespeeld, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Zijn personage is een samoerai met een gewelddadig verleden.

De Japans-Koreaanse regisseur Lee Sang-Il gaat de film regisseren. Hij klopte vorig jaar zelf bij Warner Bros aan om de film te maken. De 52-jarige Watanabe is bekend van Amerikaanse films als Inception en Batman Begins.

Net als het origineel speelt de Japanse versie van Unforgiven zich af in 1880. De samoerai woont met zijn vrouw op het Noord-Japanse eiland Hokkaido en staat op het punt de laatste klus van zijn leven aan te nemen.

Clint Eastwood won voor Unforgiven in 1993 een Oscar voor beste film en beste regisseur. Gene Hackman won een Oscar voor zijn bijrol in de western. Ook Morgan Freeman is in Unforgiven te zien. De Japanse remake wordt in de herfst opgenomen en moet in 2013 uitkomen.

[Novum]