Search
Close this search box.

Bladen moeten foto’s topless Middleton inleveren

De pikante foto’s van Kate Middleton moeten binnen 24 uur worden ingeleverd. Dat heeft een Franse rechtbank bepaald. Meerdere bladen plaatsten kiekjes.

De pikante foto’s van Kate Middleton moeten binnen 24 uur worden ingeleverd. Dat heeft een Franse rechtbank dinsdag bepaald. De plaatjes, waarop Kate topless te zien is, werden vrijdag voor het eerst door een Frans tijdschrift naar buiten gebracht. Vervolgens eisten Kate en haar man, de Britse prins William, een publicatieverbod.

Het Franse blad Closer publiceerde vrijdag als eerste de foto’s waarop Kate met ontbloot bovenlichaam te zien is. De plaatjes waren met een telelens gemaakt toen de hertogin van Cambridge vakantie vierde in de Provence. Het Italiaanse tijdschrift Chi maakte 26 pagina’s vrij voor de topless Middleton en ook de Ierse krant Daily Star plaatste het omstreden beeldmateriaal.

Het Britse koningshuis liet weten stappen te ondernemen omdat sprake zou zijn van ‘groteske’ inbreuk op de privacy van de Britse royals en eiste een publicatieverbod. Onder meer een Amerikaanse pornowebsite gaf aan de intieme foto’s graag te willen kopen. Closer beweert over nog pikantere kiekjes van Middleton te beschikken.

[Novum]