Search
Close this search box.

Coldplay brengt concertfilm uit

Coldplay brengt een film van de Mylo Xyloto-toer uit. De band kondigde aan dat Live 2012 16 november uitkomt in Nederland. Coldplay komt ook met een livealbum.

Coldplay brengt een film van de Mylo Xyloto-toer uit. De band kondigde via zijn website aan dat Live 2012 op 16 november uitkomt in Nederland. Naast de film komt Coldplay ook met een livealbum.

“Live 2012 laat de Mylo Xyloto-toer zien, die sinds het begin in juni 2011 door meer dan drie miljoen mensen is gezien”, laat de Britse band weten. De cd en dvd zijn inmiddels te bestellen. De film is geregisseerd door Paul Dugdale, die eerder onder meer Adeles Live at the Royal Albert Hall in beeld bracht.

Frontman Chris Martin vertelt dat de bandleden een mooie tijd hebben beleefd tijdens de toer. “Het voelde hartverwarmend vanaf het begin”, zegt de 35-jarige zanger. “Deels omdat we trots zijn op de muziek, de ledpolsbandjes, het vuurwerk, de lasers en zo. Maar vooral omdat we een geweldig publiek hadden.”

Coldplay stond eerder deze maand nog op het Malieveld in Den Haag. Martin bracht toen O O Den Haag, oorspronkelijk van Harrie Jekkers, ten gehore.

[Novum]