Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coldplay zingt O O Den Haag

Coldplay pakte Den Haag donderdagavond in met Nederlandse deuntjes. Luid gejuich steeg op toen Chris Martin O O Den Haag, van Harrie Jekkers, inzette.

Coldplay pakte Den Haag donderdagavond in met Nederlandse deuntjes. Luid gejuich steeg op vanaf het Malieveld toen Chris Martin O O Den Haag, oorspronkelijk van Harrie Jekkers, inzette.

“Goedenavond, het is fantastisch om hier te zijn”, pakte Martin zijn publiek meteen aan het begin van de avond in met bijna foutloos Nederlands. “Ik heb geruchten gehoord dat jullie het beste publiek aller tijden zijn”, vervolgde hij in zijn moedertaal, “dus zullen wij vanavond de beste show ooit neerzetten!”

De Britse rockband trok alles uit de kast, net als toen het Ahoy eind vorig jaar aandeed. Bezoekers kregen weer polsbandjes om die licht gaven, confetti stoof in het rond, ballonnen daalden neer en vuurwerk schoot de lucht in. Op vijf grote ronde schermen werden Martin en zijn bandmaatjes met alle kleuren van de regenboog in beeld gebracht en ook Rihanna kwam virtueel voorbij tijdens het nummer Princess of China.

“We kunnen niet wachten om weer in Den Haag op te treden”, fleemde Martin. “Jullie zijn fantastisch!” Hij liet zijn ruim 65 duizend fans regelmatig meezingen en sprong, danste en rende over het podium. Van het laatste album Mylo Xyloto werden verschillende liedjes gezongen, maar ook oude klassiekers als Yellow, Clocks en Warning Sign passeerden de revue.

“Ik wil nog niet stoppen”, riep Martin tijdens het zingen van Paradise. Hoewel de band vervolgens even van het podium verdween, werd het gejuich en geklap van het publiek beloond met een uitgebreide toegift. De mannen speelden nog bijna een halfuur door, brachten onder meer Speed of Sound en Fix You ten gehore, en toen was het feest echt voorbij.

[Novum]