Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ewan McGregor wint oeuvreprijs in San Sebastian

Ewan McGregor is op het filmfestival van San Sebastian geëerd met een Donostia prijs voor zijn oeuvre. Hij werd ‘een van de beste acteurs ooit genoemd’.

Ewan McGregor is donderdag tijdens het zestigste internationale filmfestival van San Sebastian geëerd met een Donostia Lifetime Achievement Award. Dat laat de organisatie vrijdag weten. De Schotse acteur werd omschreven als ‘een van de beste acteurs ooit’. Eerder deze week kregen regisseur Oliver Stone en acteur John Travolta al een oeuvreprijs op het Spaanse festival.

“Het was geweldig om de liefde van het Spaanse filmpubliek te voelen”, zei de 41-jarige acteur. Hij was op het festival om zijn nieuwe film The Impossible te promoten. Het drama over de tsunami in Thailand in 2004, waarin McGregor en Naomi Watts de hoofdrollen spelen, dingt ook mee in de competitie van het festival.

De film zorgde overigens voor nogal wat opschudding tijdens de eerste vertoning. Een van de festivalgangers viel flauw bij het zien van een van de hyperrealistische scènes waarin de vloedgolf het vasteland raakt en moest op een brancard de zaal uit worden gedragen.

[Novum]