Search
Close this search box.

George Michael krijgt bruisend Ziggo Dome stil

George Michael heeft het voor elkaar gekregen om vrijdagavond een Ziggo Dome vol uitzinnige fans stil te krijgen. De zanger had een groot orkest meegenomen.

George Michael heeft het voor elkaar gekregen om vrijdagavond een Ziggo Dome vol uitzinnige fans stil te krijgen. De 49-jarige zanger had een groot orkest meegenomen en startte met het langzame, melodieuze liedje Through. Hij zette daarmee de toon van de avond.

Wie was gekomen om te swingen op Wham!-hits als Wake Me Up Before You Go Go of zijn solohit Faith, was bij de Amsterdamse concertzaal aan het verkeerde adres. De avond werd gedomineerd door covers en ballads. Zo zong Michael bijvoorbeeld Brother, Can You Spare a Dime?, een Amerikaans liedje uit de jaren dertig, en een jazzversie van Roxanne, van The Police.

Tijdens Feeling Good, wat ook door onder anderen Michael Bublé en Muse is gezongen, kreeg de Britse zanger het Nederlandse publiek helemaal mee. En toen zijn fans hem na het ‘einde’ van de show terug op het podium hadden geroepen werd het publiek getrakteerd op zijn hits Amazing, I’m Your Man en Freedom.

Michael moest vorig jaar veel optredens afzeggen vanwege gezondheidsproblemen, maar aan zijn stem was niets te merken. De zanger lag eind vorig jaar een maand in een ziekenhuis in Wenen met een zware longontsteking en balanceerde naar eigen zeggen op het randje van de dood.

De Brit is zichtbaar blij dat hij weer op het podium staat en zei tegen de Amsterdamse fans dat ze ‘uiteraard’ het beste publiek van de toer waren. Geen gillende tienermeisjes meer, maar een publiek dat in de Ziggo Dome twee uur aandachtig zat te luisteren naar Michael. En dat zijn populariteit niet minder is geworden bleek toen iemand stiekem een bordje omhoog hield met de tekst: George, wil je met me trouwen?

[Novum]