Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Willems in slavenfilm

Jeroen Willems heeft een rol in de film Tula The Revolt over de slavenopstand op Curaçao. Hij voegt zich bij Jeroen Krabbé, Derek de Lint en Henriëtte Tol.

Jeroen Willems heeft een rol in de film Tula The Revolt over de grote slavenopstand op Curaçao in 1795. Dat maakten de filmmakers vrijdag bekend. De acteur voegt zich bij Jeroen Krabbé, Derek de Lint en Henriëtte Tol die al aan het filmproject waren verbonden.

Willems speelt in Tula the Revolt de plantagehouder Van Uytrecht. Op zijn plantage begon de slavenopstand. Slavernij werd uiteindelijk in 1863 afgeschaft. De 49-jarige Willems won in 2010 een Gouden Kalf voor zijn rol als prins Claus in Majesteit. De acteur is dit jaar de hoofdgast van het Nederlands Film Festival dat volgende week begint.

Krabbé speelt in Tula The Revolt gouverneur De Veer en De Lint speelt Baron van Westerholt, die het Nederlandse leger leidde. Andere rollen in de film zijn weggelegd voor Engelse, Amerikaanse en Curaçaose acteurs.

De opnames van de slavenopstandfilm gaat in oktober van start. De film moet volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien. Het is dan precies 150 jaar geleden dat in het Nederlands koninkrijk de slavernij werd afgeschaft.

[Novum]