Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pink Panther-acteur Herbert Lom (95) overleden

De Britse acteur Herbert Lom is donderdag overleden. De van oorsprong Tsjechische acteur was vooral bekend als hoofdinspecteur Dreyfus uit de Pink Panther-films

De Britse acteur Herbert Lom is donderdag op 95-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten. De van oorsprong Tsjechische acteur was vooral bekend als hoofdinspecteur Dreyfus, de baas van inspecteur Clouseau, uit de Pink Panther-films.

Lom vluchtte in 1939 naar Londen en speelde in meer dan honderd films, waaronder klassiekers als Spartacus, El Cid en The Ladykillers. Zo was hij te zien naast onder anderen Charlton Heston en Kirk Douglas. Zijn laatste reprise van Dreyfus was in 1993, op 70-jarige leeftijd, in Son of the Pink Panther.

Lom publiceerde in 1971 zijn eerste boek, over toneelschrijver Christopher Marlowe. 21 jaar later publiceerde hij een boek over de Franse revolutie. Daarvan zijn de filmrechten verkocht, hoewel het tot nu toe nog niet daadwerkelijk tot een verfilming leidde.

Volgens zijn zoon Alec wilde Lom nooit getypecast worden en was hij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen als acteur. Lom overleed in zijn slaap.

[Novum]