Search
Close this search box.

Sneer Holleeder naar misdaadjournalisten in column

Willem Holleeder heeft in zijn eerste column uitgehaald naar journalisten die veelvuldig over hem hebben geschreven. Hij noemt onder meer John van den Heuvel.

Willem Holleeder heeft in zijn eerste column uitgehaald naar journalisten die veelvuldig over hem hebben geschreven. Hij heeft het erover dat hij zonder opleiding stukjes mag schrijven in Nieuwe Revu. “Maar ja, ik heb ook altijd gedacht dat bepaalde journalisten daar ook niet voor gestudeerd hadden.”

“Ik ga mijn best doen als columnist”, vervolgt de topcrimineel die zijn straf voor onder meer meervoudige afpersing heeft uitgezeten. “Wat zullen John van den Heuvel van De Telegraaf, Gerlof Leistra van Elsevier en Harry Lensink van Vrij Nederland en al die anderen die me altijd het riool in hebben geschreven trots op me zijn.”

De columns van Nederlands bekendste crimineel gaan niet over zijn beruchte verleden, maar vooral over zijn herintreding in de maatschappij. In de eerste editie gaat hij in op het tot stand komen van zijn nieuwe ‘baan’ bij Nieuwe Revu.

De opbrengsten van zijn werk vloeien direct door naar justitie. Holleeder moet nog achttien miljoen euro aan crimineel verkregen geld terugbetalen aan de staat. Dat is een bedrag dat hij naar eigen zeggen niet heeft. “Ik hoop dan ook dat mijn contract veelvuldig wordt verlengd, want het zal wel even duren voordat ik die achttien miljoen heb terugverdiend.”

[Novum]

Hier stond een foto van Holleeder bij, gemaakt en geleverd door Novum