Search
Close this search box.

Peter Tuinman wordt rechercheur De Cock in theater

Peter Tuinman gaat de rol van rechercheur De Cock spelen in de theaterversie van Baantjer. Dat heeft Niehe Media vrijdag bekendgemaakt via Facebook.

Peter Tuinman gaat de rol van rechercheur De Cock spelen in de theaterversie van Baantjer. Dat heeft Niehe Media vrijdag bekendgemaakt via Facebook. Eerder kwam al naar buiten dat er volgend jaar oktober een theatervoorstelling komt die gebaseerd is op de bekende tv-serie Baantjer.

“Peter Tuinman is in onze ogen de ideale opvolger van Piet Römer als De Cock”, zegt producent Erwin van Lambaart. “Peter is een zeer veelzijdige acteur die de stugge, volkse, intelligente en oer-Hollandse rechercheur met zijn eigenzinnige werkwijze in het theater zal gaan neerzetten.” De 65-jarige Tuinman speelde in films als Nynke en De Hel van ’63.

Volgens Van Lambaart is Peter Römer, oorspronkelijke bedenker van de tv-serie en schrijver van de theaterversie, ‘verguld’ met het feit dat Tuinman deze rol op zich neemt. Peters vader Piet Römer, die begin dit jaar overleed, speelde jarenlang de hoofdrol.

Baantjer was van 1995 tot en met 2006 te zien op de Nederlandse televisie. Naast Römer speelden onder anderen Victor Reinier en Marian Mudder.

[Novum]