Zoek
Sluit dit zoekvak.

Quentin Tarantino krijgt scenaristenprijs

Quentin Tarantino krijgt tijdens de Hollywood Film Awards de Hollywood Screenwriter Award. De prijzen gelden als goede indicator van de Oscars.

Quentin Tarantino krijgt tijdens de Hollywood Film Awards de Hollywood Screenwriter Award. De filmmaker won in 1995 een Oscar voor zijn scenario van Pulp Fiction en werd in 2010 weer genomineerd voor Inglourious Basterds.

De HFA zijn onderdeel van het Hollywood Film Festival. Onder de eerdere winnaars van de Hollywood Screenwriter Award zijn Akiva Goldsman, Eric Roth voor en Aaron Sorkin.

De Hollywood Film Awards, die op 22 oktober worden uitgereikt in Beverly Hills, zijn de eerste prijsuitreiking van het nieuwe filmseizoen en gelden als een goede indicator voor de Oscars. De afgelopen negen jaar wonnen winnaars van een HFA maar liefst 32 Oscars.

De 49-jarige Tarantino staat momenteel vooral in de belangstelling vanwege zijn nog te verschijnen film Django Unchained. Deze western, die zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, wordt gezien als een grote kanshebber bij de komende Oscaruitreiking. De nominaties worden op 15 januari bekendgemaakt.

[Novum]