Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ang Lee zenuwachtig voor Life of Pi

Regisseur Ang Lee heeft lang in de zenuwen gezeten over zijn drama Life of Pi. “Het is een dure film”, zegt Lee. “Het is net zo irrationeel als het nummer pi.”

(Novum/AP) – Ang Lee heeft lang in de zenuwen gezeten over zijn drama Life of Pi. “Het is een dure film”, zegt de Taiwanese regisseur. “Het is echt net zo irrationeel als het nummer pi. Het heeft lang zo gevoeld, dat het me niet duidelijk werd.”

In Life of Pi komen volgens Lee alle elementen voor waarvoor filmmakers gewaarschuwd worden: kindacteurs, werken met echte dieren en oceanen vol water. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Yann Martel en gaat over een jongen die na schipbreuk vast zit op een reddingsboot met wilde dieren.

“Je neemt altijd een risico”, zegt 58-jarige Ang Lee. “Iedere film is een provocatie. Het is geen boodschap of een verklaring”, vindt de regisseur, die een Oscar won voor zijn drama Brokeback Mountain.

“Er is iets met films, de wonderlijke manier waarop het werkt, zorgt ervoor dat je het wel moet respecteren”, zegt hij. “Je moet nooit denken dat je alles weet.” Zijn Life of Pi wordt alom geprezen door de media en wordt genoemd als Oscarkanshebber. De film draait vanaf 20 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]