Zoek
Sluit dit zoekvak.

Clive Owen naast Morgan Freeman in The Last Knights

Clive Owen heeft getekend voor The Last Knights, met Morgan Freeman. In het middeleeuwse actiedrama wreekt een bende huurlingen de moord op hun aanvoerder.

Clive Owen neemt wederom het zwaard ter hand in The Last Knights. Dat schrijft het Britse filmblad Screen Daily. Het is voor het eerst sinds King Arthur uit 2004 dat de 48-jarige Brit weer te zien is met een flink eind slagstaal. Morgan Freeman tekende al eerder voor het middeleeuwse actiedrama.

In The Last Knights neemt een groep huurlingen wraak op de moordenaar van hun aanvoerder. Hun bloederige tocht leidt uiteindelijk zelfs naar het keizerlijk paleis, dat wordt verdedigd door de elitetroepen van de keizerlijke garde.

De eerste vergelijkingen met 47 Ronin, met Keanu Reeves in de hoofdrol, worden al gemaakt. In die film, die volgend jaar december verschijnt, gaat een groep samoerai op zoek naar de moordenaar van hun leider en stuit op een complot met verstrengelingen tot in de hoogste regionen van de Japanse politiek.

De regie van The Last Knights is in handen van de Japanner Kazuaki Kiriya, die eerder de actiefilms Casshern en Goemon maakte. De rest van de cast wordt de komende weken aangevuld zodat de opnames in Tsjechië nog deze maand van start kunnen gaan.

[Novum]